Què és el Minecraft?

 

 

Minecraft és un videojoc independent de construcció, de tipus «món obert» o sandbox, creat originalment per Markus «Notch» Presson, i posteriorment desenvolupat per la seva empresa, Mojang AB. La seva versió final -en ordinadors compatibles amb Java– va ser llançada el 18 de novembre de 2011 a la MineCon 2011, encara que diverses versions preliminars van ser alliberades al públic des de maig de 2009. També existeixen versions per Android i iOS, i una altra per a Xbox 360 està actualment en venda, disponible al Xbox Live Marketplace per 1.600 Microsoft points.

Minecraft es basa en la construcció en un entorn tridimensional format per cubs i generat aleatòriament, seguint algorismes per a crear paisatges i generar estructures. La manera de joc Creative-així com la manera Classic en una de les versions alfa- es centra completament en aquest aspecte, amb un nombre il · limitat de recursos. La manera Survival introdueix un element de supervivència: el jugador té una barra de vida i una altra de fam, hi ha monstres que poden atacar, els recursos han de ser recol · lectats,etc. Tots dos modes poden jugar en solitari o en multijugador. Minecraft està basat en jocs com Dwarf Fortress, Dungeon Keeper i Infiniminer.2 3

 

Jugabilitat

L’experiència jugable de Minecraft està centrada en la construcció. El món del joc està format per blocs cúbics, que representen diferents materials, com ara terra, roca, ferro, or, diamant, aigua, troncs d’arbres, etc. Els jugadors poden moure lliurement per ell, i col · locar blocs i objectes, respectant sempre una xarxa cúbica tridimensional. El joc comença generant ell món mitjançant un algorisme. Aquest es divideix en diversos Biomes («biomes»), regions de geografia i clima determinats, com ara deserts, boscos, oceans, pantans, etc. Els diferents nivells de profunditat del terreny són també simulats, creant muntanyes i cavernes subterrànies. Els diversos materials del joc es reparteixen en relació a les característiques del terreny: minerals en les cavernes, neu a la tundra, etc. El motor del joc inclou també un cicle dia-nit, de manera que la il · luminació del mapa depèn d’aquest, així com de la disposició del mapejat i de fonts artificials de llum-diferents del sol i la lluna-com torxes i lava. A més del paisatge, el món està poblat per mobs: criatures mòbils, com ara animals-incloent porcs, ovelles, etc. – I monstres-com esquelets, zombis, aranyes, etc. -. L’aparició d’aquestes està supeditada al nivell d’il · luminació: en general, lluminós per a les primeres i fosc per a les segones. El mapejat no es genera del tot simultàniament, sinó que està dividit en chunks («trossos», «trossos») de 16 × 16 blocs en horitzontal. Els chunks propers al jugador es carreguen en la memòria. A mesura que aquest es desplaça, nous chunks són generats i afegits al mapa.

Creative

En la manera de joc Creative («creatiu») se centra completament en l’aspecte de la construcció. Els jugadors tenen un subministrament il · limitat de tots els blocs i objectes del joc, que poden col·locar i destruir de forma instantània. A més, no són atacats espontàniament pels monstres, no poden rebre dany i només es pot morir en caure al buit després de picar la Bedrock (el material indestructicble en mode Supervivència). En les primeres versions preliminars de Minecraft, l’única manera de joc disponible era similar a l’actual Creative. En particular, la versió Classic-que ja no és actualitzada-encara pot ser jugada gratuïtament en un navegador.

Survival

En la manera Survival («supervivència»), els jugadors tenen una barra de vida. Els monstres hostils els ataquen espontàniament, i poden rebre dany-d’aquests i d’altres maneres com caigudes, lava, etc. – I morir. A més tenen una barra de fam, que han d’omplir obtenint i consumint menjar-d’animals o plantes-, i una barra d’experiència, obtinguda en destruir mobs. Els diferents blocs i objectes han de ser recollits o fabricats, i emmagatzemats en l’inventari dels jugadors. Els blocs requereixen uns segons per ser extrets, a més de certes eines-pics, pales, destrals, etc. – En segons quins casos. En adquirir millors recursos, augmenta la quantitat i qualitat de les eines i objectes que poden fabricar.

Hardcore

La manera Hardcore («dur») és idèntic a la manera Survival, amb la diferència de a la mort del jugador és permanent, implicant també l’esborrat del món. També sempre has d’estar en hard (difícil). Si et mata ja no pots jugar més.

Enemics

Durant el transcurs del joc (especialment en la nit) el jugador es trobarà amb criatures que voldran matar-lo, aquestes criatures poden trobar sota una única condició: sortiran dels llocs que no estiguin il · luminats tant per la llum del dia com a llum artificial. Heus aquí el llistat complet de monstres coneguts dins del joc 1.2.5 actual: El pitjor enemic es el To** que quan estas molt aprop pot causar grans danys amb els seus ulls gegants! -Esquelet -Zombie -Aranya -Creeper -Slime -Fantasma -Zombie porc -Enderman -Aranya de Cova -Llop -Silverfish -Golem -Ocelot -To**

Online

Si busquem Minecraft online en google trobarem un enllaç que es diu Minecraft single player i amb això podem jugar a una versió antiga del Minecraft gratuïtament. Aquest mode és com el creative però sense eines i sense portes ni coses així, que fan el Minecraft un joc únic.

Recepció

Minecraft ha rebut respostes favorables. Ha estat elogiat per la llibertat creativa que atorga als seus jugadors en el joc, i per dinàmic de la seva jugabilitat. EL 9 d’octubre 11 PC Gamer va incloure a Minecraft com el quart millor joc per jugar en el treball en el seu número 200.12 En una crítica a la versió Alpha, Scott Munro al Daily Record, ha indicat que “és una cosa que ja és especial” i va instar els lectors a comprarlo.13 També ha estat premiat per la important web Moddb amb el 1 º premi al millor joc del gènere Indie de 2010.

Vendes

Al setembre de 2010, després de la promoció d ‘”una setmana de joc gratis”, Minecraft va tenir un pic de més de 25.000 vendes en 24 horas.14 El 12 de gener de 2011, Minecraft va superar 1.000.000 de vendes, 15 poc després del llançament de la versió Beta. Alhora, el joc no va comptar amb cap suport dels distribuïdors de videojocs i mai va ser publicitat comercialmente.16 L’abril de 2011, Persson va estimar que Minecraft li havia reportat uns ingressos de 23 milions d’Euros, amb 800.000 vendes de la versió Alpha a 9,95 €, i més d’un milió de la versió Beta a 14,95 € 17 A data del 19 de Frebrero de 2012, Minecraft ha superat els 22.400.000 usuaris registrats, i més de 5.000.000 vendes. (Ràtio del 24,71%) 18

Leave a comment